Corona- och reserestriktioner

Undrar ni om det är möjligt att genomföra er bokade resa nu under alla restriktioner?

Här kan du läsa om reserestriktioner till våra populäraste destinationer

 • Storbritannien
 • Italien
 • Tyskland
 • Spanien
 • Paketreselagen

Tänk på att dessa kan uppdateras från dag till dag och nedan är uppdaterat 2021-01-07. Vi tar inte ansvar för ändringar och ber er därför att besöka Svenska Ambassadens hemsida för uppdaterade regler, här kan ni även läsa om regler för alla andra länder.


Storbritannien

Inreserestriktioner

Alla resenärer måste registrera kontaktuppgifter, bostadsadress och annan information om resan tidigast 48 timmar innan ankomst.
Om du är fullvaccinerad behöver du inte ta ett test innan ankomst till Storbritannien.
Om du inte är fullvaccinerad måste du kunna visa upp ett negativt test som inte är äldre än 48 timmar. Det kan vara antingen ett PCR-test eller ett Antigentest.
Se mer information om testkrav på den brittiska regeringens webbplats.

Karantän- och testregler

Karantän och testregler beror på om du är vaccinerad eller inte.
Om du har vaccinerats måste du som passagerare från Sverige till Storbritannien göra ett självbetalt PCR- eller Antigen-test senast 2:a dagen efter ankomst. Detta måste bokas innan avresa, när man registrerar sig online. Du behöver inte självisolera sålänge ditt PCR-test inte visar positivt.
Dessa regler för helvaccinerade gäller även för barn under 18 år, oavsett om de är vaccinerade eller inte.

Om du inte är helt vaccinerad måste du som passagerare från Sverige göra ett självbetalt PCR-test senast 2:a dagen efter ankomst samt den 8:e dagen. Dessa måste bokas innan avresa, när man registrerar sig online.
Vid ankomst ska du även stanna 10 dagar i självisolering/karantän.

Steve Perryman är självklart behjälplig för beställning av tester.

Observera att ett negativt test eller dokumentation av ett fullständigt vaccin måste visas för att komma in på arenan.

För mer info angående restriktioner i Storbritannien hänvisar vi till Svenska Ambassadens hemsida.


Italien

Inreserestriktioner

Skärpta inreserestriktioner har införts för inresa till Italien från 16 december till 31 januari 2022.

För inresa från EU och Schengenländerna är följande obligatoriskt för resenärer från 6 år:

 1. Uppvisning av dPLF (Digital Passenger Locator Form)
 2. Uppvisning av det europeiska coronapasset
 3. Uppvisning av negativt PCR-test, utfört inom de senaste 48 timmarna eller snabbtest utfört inom de senaste 24 timmarna
 4. Det finns en självisoleringsperiod på 5 dagar för resenärer som inte kan uppvisa ett giltigt coronapass för fullständig vaccination eller tidigare infektion.
  Isoleringen avslutas med negativ PCR eller snabbtest på den femte dagen.

Alla resenärer måste fylla i ett elektroniskt anmälningsformulär online: digital Passenger Locater Form (dPLF). Minderåriga under 18 år måste vara registrerade på en vårdnadshavares PLF.

När du går ombord på flyg till Italien eller vid gränsen till Italien från EU- och Schengenländer måste du uppvisa det europeiska coronapasset med ett intyg på antingen fullständig covid-19-vaccination, immunitetsintyg eller ett negativt covid-19-test.
Barn under 6 år är undantagna från kravet att uppvisa prov.


Karantän- och testregler

Du måste visa upp det europeiska coronapasset med QR-kod när du går ombord på ett flyg till Italien eller vid gränsen till Italien, antingen digitalt eller i pappersform. Passet måste innehålla ett intyg för antingen fullständig covid-19-vaccination, tidigare infekterad eller ett negativt covid-19-test (PCR eller snabb-/antigentest), som inte får vara äldre än 48 timmar vid ankomsten till Italien.

Personer som vid inresan till Italien inte kan uppvisa det europeiska Corona-passet eller annan godkänd dokumentation måste sättas i karantän i fem dagar. Karantänen avslutas med ett negativt test på den femte dagen. Testet på den femte dagen kan vara antingen ett PCR-test eller ett snabbtest (antigentest). Karantänen kommer att hållas på den adress du angav på din Passenger Locater Form.

Även om du har ett giltigt coronapass måste du visa ett negativt coronatest (max. 48 timmar gammalt) för att komma in på arenan.

För mer info angående restriktioner i Italien hänvisar vi till Svenska Ambassadens hemsida.


Tyskland

Inresor i Tyskland är möjliga med negativt test alt. bevis på fullständig vaccinering (efter två veckor) eller tillfrisknande.

Inreserestriktioner

Alla som reser in i Tyskland måste visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering (inträder 14 dagar efter den sista nödvändiga vaccindosen) eller tillfrisknande. Kravet gäller för samtliga personer från 12 års ålder.
Testet kan i regel vara ett PCR- eller antigentest. Ett antigentest får vara högst 48 timmar gammalt vid inresan, ett PCR-test högst 72 timmar gammalt. Testresultatet skall framgå skriftligen på tyska, engelska eller franska.

Obs: Flera klubbar, bl.a Borussia Dortmund och FC Bayern München, har valt att spela inför tomma läktare resten av decemer och även uppdaterat sina coronarestriktioner med att man i framtiden måste ha ett coronapass för att kunna komma in på arenan. Typ av coronapass är:

 • Full vaccinerad
 • Tillfrisknat efter att ha varit smittad av Covid-19

För mer info angående restriktioner i Tyskland hänvisar vi till Svenska Ambassadens hemsida.


Spanien

Inreserestriktioner

För hantering av restriktioner i samband med inresa till Spanien på grund av covid-19, har de spanska myndigheterna delat upp världens länder i riskländer och högriskländer. Det gäller alltså olika regler beroende på om landet du reser från är ett riskland eller ett högriskland.
I dagsläget är Sverige kategoriserat som ett riskland (INTE ett högriskland).

Krav på negativ PCR eller antigentest
Icke-vaccinerade resenärer från Sverige till Spanien måste visa upp ett negativt PCR- eller antigentest (snabbtest). PCR-testet måste tas max 72 timmar före ankomst och antigentestet max 48 timmar före ankomst.
Resenärer som har vaccinerats är undantagna från testkrav när de reser in i Spanien. Genomförd vaccination räknas som två vaccinsprutor. Coronapass godkänds som bevis på vaccination från 14 dagar efter det sista sprutan. Korsvaccin accepteras.
Resenärer som tidigare är smittade är också undantagna från testkrav när de reser in i Spanien. Du måste dock kunna uppvisa dokumentation för ett positivt PCR-test som är minst 11 dagar och högst 6 månader gammalt.
Alla barn under 12 år är undantagna från provkravet.

Krav på anmälningsblankett till Spanien

Alla resenärer - oavsett om de reser med flyg eller båt - måste fylla i ett elektroniskt anmälningsformulär innan de reser in i Spanien. Det är viktigt att blanketten är korrekt ifylld.
Blanketten kan fyllas i online tidigast 48 timmar före inresa. Du hittar formuläret här eller via mobilappen SpTH (både för Android och Apple). Det rekommenderas att fylla i anmälningsformuläret via hemsidan. Ett formulär ska fyllas i för varje person – även för barn.

För mer info angående restriktioner i Spanien hänvisar vi till Svenska Ambassadens hemsida.


Paketreselagen

Vi följer paketreselagen och dessa ger dig rätt att avboka en paketresa kostnadsfritt om Utrikesdepartementet (UD) avråder från att resa till din destination vid resetillfället. Det är ett krav att resmålet påverkas vid tidpunkten för din resa. Det vill säga om avresedatumet är på ett senare datum kan vi inte avboka paketresan, då UD ändrar rekommendationerna hela tiden.

Så länge det inte finns några rekommendationer från UD att inte resa till din destination gäller våra allmänna avbokningsregler. Detta innebär ingen återbetalning av paketresan. Kontakta oss om du har frågor om din paketresa.


Inställd eller flyttad match

Om matchen ställs in eller spelas utan åskådare på grund av Corona-virus kommer Steve Perryman Sports Travel att erbjuda en återbetalning av din resa.

Om matchen flyttas till ett nytt datum kommer ditt paket att flyttas till det nya datumet.


Försäkring

I samband med er resa kan ni beställa Avbeställningsskydd och Reseförsäkring hos Steve Perryman.
Avbeställningsskyddet inkluderar fri avbokning om du skulle testa positivt för Covid-19 dagen före eller samma dag som avresa.
Reseförsäkringen ersätter ifall du skulle resa och få ett positivt Covid-19 testsvar under er resa och hamna i karantän.

Ni kan läsa på mer om Steve Perrymans reseförsäkringar här.