Flygresan

Bagage

I flygbiljetten ingår oftast endast handbagage incheckat bagage kan köpas till på flygbolagets sajt. Om incheckat bagage ingår får du information om detta vid bokningstillfället.

Din flygresa och flygbiljett

Samtliga flygbiljetter är idag elektroniska och ni behöver endast ta med boardingpass och pass inför er flygresa. De flesta flygbolagen erbjuder idag boardingpass både digitalt samt i pappersformat och boardingpassen erhålls i samband med incheckning. För att kunna checka in krävs ett bokningsnummer vilket ni finner på er bokningsbekräftelse.

Det är viktigt att namnet i er flygbokning stämmer helt överens med era namnuppgifter i passet då ni annars kan nekas ombordstigning (samtliga efternamn samt tilltalsnamn).

Flygpassagerares rättigheter

Enligt EG-förordningen 261/2004 har du som passagerare rätt till ersättning och assistans från flygbolaget vid nekad ombordstigning och inställda eller kraftigt försenade flygningar. På Transportstyrelsens hemsida kan du ta del av mer information kring dina rättigheter som flygpassagerare.

Incheckning

Vi rekommenderar er att checka in online innan ankomst till flygplats och i samband med detta skriva ut era boardingpass (eller spara dessa digitalt i er mobiltelefon). De flesta flygbolagen erbjuder incheckning online minst 1 dygn före avresa och nedan har vi listat några flygbolag för att du ska få en så enkel start på din resa som möjligt. I samband med incheckning behöver ni ange ert bokningsnummer för flygresan som ni finner på er bokningsbekräftelse. Vid incheckning på flygplatsen sker detta via automater och en del flygbolag erbjuder även manuellt vid disk.

Vid incheckning på flygplatsen rekommenderar vi er att vara på plats minst 90 minuter före avgång (vid resor till USA minst 2 timmar före avgång). Tänk på att en försäkring inte täcker kostnader i samband med missat flyg om anledningen är för sen incheckning.

OBS! Vid resa med exempelvis Ryanair krävs incheckning och utskrift av boardingkort före ankomst till flygplats för att undvika extra kostnader.

Om- och avbokning

I syfte att erbjuda prisvärda sportreseupplevelser bokas er flygresa alltid i billigast tillgängliga bokningsklass och är därmed inte om - eller avbokningsbar. Vissa flygbiljetter kan ändras mot en kostnad, så kontakta oss gärna för ytterligare information information gällande biljettregler för just din flygresa.

Vätskor i handbagage

Vid flygresor är mängden vätska du får ha i ditt handbagage begränsat. Läs mer på följande länk:
Transportstyrelsen