Belgiens Grand Prix

Belgiens Grand Prix

I det här paketet ingår hotell och biljett. Det går att köpa till transfer till och från racet.

Nära gränsen till Tyskland, i Ardennerna, ligger den här legendariska och vackra Formel 1-banan.

Circuit de Franchorchamp, eller Spa som den kallas i folkmun, är en av fyra originalbanor i Formel 1-kalendern. Den var med redan när det första världsmästerskapet hölls 1950 och även om loppet har lämnats utanför Formel 1-kalendern vid flera tillfällen har det körts över 50 Grand Prix här genom åren.

Under de tidiga åren var banan 14,9 kilometer lång och känd för att vara farlig. På flera platser runt banan kördes bilarna väldigt nära byggnaderna i hastigheter klart över 300 kilometer i timmen. Numera har banan kortats ner till strax över 7 kilometer, men flera av de spektakulära delarna är kvar, som till exempel Eau Rouge-kurvorna. Det är det längsta loppet i F1-kalendern och det är ett väldigt populärt lopp bland förarna själva då det är långa raksträckor och snabba kurvor.

Loppet har tidigare haft ett rykte om sig att vara ett regnigt lopp, men de senaste åren har vädret varit riktigt bra.

Många väljer att bo i Bryssel, som ligger drygt 140 kilometer från loppet. Det är en stor och fin stad och det är väldigt enkelt att ta sig till banan, antingen via bil eller tåg. I år erbjuder vi dessutom våra kunder under att bo i Düsseldorf. Staden har en bra flygplats och från flygplatsen till banan är det ungefär samma distans som mellan Bryssel och banan. Det är också möjligt att välja hotell i Aachen eller Maastricht.

Steve Perryman erbjuder flera olika möjligheter när det kommer till att uppgradera från den inkluderade Bronze-biljetten. Bronze-biljetten ger tillgång till ståplats längs banan – önskar du tillgång till sittplats går det att ordna vid beställning.

När du köper ditt paket hos Steve Perryman ger det dig tillgång till uppvärmningen på fredagen, kvalet på lördagen och loppet på söndagen. Det kommer att vara möjligt att köpa till transfer till och från banan, kontakta oss för mer information.

Paketpris
7 245 SEK / person
Belgiens Grand Prix
Boka