Hollands Grand Prix

Hollands Grand Prix

1948 arrangerades det första loppet på Zandvoort och fyra år senare blev det holländska loppet ett fast inslag i F1-kalendern. Från 1952 till 1985 kördes 30 Formel 1-race här och 2021 var tävlingen tillbaka på Zandvoort. Max Verstappen blev den förste på 36 år och enbart den tredje holländaren att vinna på den klassiska banan.

Banan är känd för sina snabba svängar, men även för ”Tarzanbocht” (Tarzan-hörnet). Tarzanborcht är den mest berömda svängen på banan och här finns det stora möjligheter för förarna att passera framförvarande. Det går nämligen att passera såväl på insidan som på utsidan. Svängen är enligt ryktet uppkallad efter en lokal bonde som kallas Tarzan och som endast ville släppa sin mark om svängen döptes efter honom.

Vi rekommenderar våra kunder att ta tåget till Zandvoort eftersom det är det enda tåget i världen som har en tågstation inom gångavstånd till en Formel 1-bana. Alla måste promenera den sista biten på det som kallas ”The last mile”, där det finns massor med saker att se under tiominuterspromenaden.

Paketpris
10 895 SEK / person
Hollands Grand Prix
Slutsåld